Nieuws

Nieuws brief

Ja! Stuur het programma van Het Burgerweeshuis iedere maand naar het volgende e-mailadres:

Anders

Cultuureducatie

Het Burgerweeshuis is voor alle leeftijden. Daarom investeren we in de ‘bezoekers van morgen’ door nauw contact te hebben met de jongeren en middelbare scholen in Deventer. Hieruit volgt een aantal projecten die wij in samenwerking met de jongeren en het voortgezet onderwijs organiseren. Voor specifieke vragen kunt u terecht bij onze medewerker cultuureducatie Harold de Boer.

DO IT!

Do It! is een samenwerking tussen het Burgerweeshuis en het voortgezet onderwijs in de gemeente Deventer (VMBO, HAVO, VWO, ROC). Scholieren bedenken en organiseren zelf hun favoriete uitgaansavond. Het Burgerweeshuis begeleidt en stuurt dit proces met als resultaat bijzondere programma’s die druk bezocht worden. In 2000 is Do It! in het Burgerweeshuis gestart en sindsdien hebben we hieraan een vervolg kunnen geven. Do It! heeft de banden van het Burgerweeshuis met scholieren, hun ouders, de docenten en de scholen versterkt. Het Do It! project heeft landelijke navolging bij andere poppodia zoals Metropool in Hengelo, Hedon te Zwolle en Doornroosje in Nijmegen en is daarmee een veel gebruikt voorbeeld voor cultuureducatie in de praktijk.

NEW ARTS

Het Burgerweeshuis organiseert in opdracht en in samenwerking met het voortgezet onderwijs workshops. Dit kunnen eenmalige workshops zijn die plaatsvinden binnen het Burgerweeshuis maar dit kunnen ook langere trajecten zijn die plaatsvinden op locatie of binnen het schoolgebouw. De workshopdisciplines die aangeboden worden zijn erg breed maar zijn vooral heel erg gericht op de popcultuur. Voorbeelden van verschillende workshops: Hiphop dans, dj’en, animatie, vj’en, catwalk, styling, graffitti en rappen. Heeft u vragen over de New Arts workshoptrajecten of wilt u een workshop aanvragen, neem dan contact op met Harold de Boer.

NEW ARTS STUDIO

Het Burgerweeshuis en De Leeuwenkuil draaien al bijna 3 jaar het project New Arts. Een project waarin het ontwikkelen van talent een belangrijke rol speelt.
Het ontwikkelen van het talent gebeurt onder meer in de New Arts Studio in Kunstencentrum Leeuwenkuil. New Arts ondersteunt hier een aantal talenten door het aanbieden van een jaartraject vol coaching, optredens en kennismaking. Het resultaat is een hechte groep talentvolle jongeren die New Arts volledig uitdragen. De New Arts Members van 2015 zijn: MikeGat$$, Dylan Whyte, Hansje, Kwa Boi en Erdem Durak.

TALENT NIGHTS

New Arts organiseert voor talent uit Deventer vier keer per jaar een Talentnight. Voorbeelden hiervan zijn de New Arts Dance Battle, D-Town Hip Hop Riots, VideoVirus en HipHopHard.
Wil jij aan de slag met je talent? Laat het ons weten, New Arts is er ook voor jou!

foto: Femke Teussink

CONTACT & INFO:

Harold de Boer
Mail:
harold@burgerweeshuis.nl

Telefoon:
0570-619198

  • Cultuur Educatie 1
  • Cultuur Educatie 2
  • Cultuur Educatie 4