Nieuws

Nieuws brief

Ja! Stuur het programma van Het Burgerweeshuis iedere maand naar het volgende e-mailadres:

Info

Info

Welkom bij het Burgerweeshuis

Burgerweeshuis verzorgt al sinds 1981 voor bezoekers uit heel het land popconcerten en dansavonden. Het Burgerweeshuis ligt in het historische centrum van Deventer, gevestigd in een karakteristiek monumentaal pand.

De grote zaal van het Burgerweeshuis heeft een capaciteit van 500 personen, naast de grote zaal zijn er verscheidene ruimtes binnen het Burgerweeshuis waarvan de capaciteit tussen de 50 en 100 zit. Bijvoorbeeld de multifunctionele bovenzaal, de spiegelzaal en het bruine café. De binnentuin van het Burgerweeshuis wordt een aantal keer per jaar gebruikt voor grotere evenementen als Koningsdag en Deventer op Stelten.

De grote zaal van het Burgerweeshuis kenmerkt zich door het lage plafond, wat zorgt voor een intieme sfeer waarbij het publiek de artiest bijna aan kan raken. Ook het café waar wekelijks bands van over de hele wereld komen, is een plek waar de Deventer muziekliefhebber graag komt.

Burgerweeshuis Streetview

Al meer dan een kwart eeuw staan we garant voor een uitgebreid muziekprogramma in Deventer. Door de jaren heen hebben grootheden als Solomon Burke, Doe Maar, Bill Wyman en Willy Deville, maar ook Nederlandse talenten DeWolff, De Jeugd Van Tegenwoordig en Kyteman op het Burgerweeshuis podium gestaan. Er is ruimte voor alle genres, lokale en regionale talenten en vernieuwende projecten. Elke woensdagavond is er gratis livemuziek in het gezellige café en de weekenden zijn gevuld met concerten en dansavonden.
Deze variatie trekt jaarlijks vele bezoekers. Er komen bewoners, bezoekers en studenten uit Deventer e.o. welke een uitvalbasis zoeken die persoonlijk en authentiek is en waar nieuwe initiatieven tot wasdom komen. De artiesten die in het Burgerweeshuis optreden verwoorden het als volgt “Burgerweeshuis is a home away from home”.

Adres:

Burgerweeshuis
Bagijnenstraat 9
7411 PT Deventer
T: +31 (0)570-619198
E: info@burgerweeshuis.nl
KvK: 412 444 69 te Apeldoorn