Nieuws

Nieuws brief

Ja! Stuur het programma van Het Burgerweeshuis iedere maand naar het volgende e-mailadres:

De drie acts die in 2018 een boost van hun muzikale carrière krijgen zijn: Fusus, Blue Marble en Anuka.

Een jaar lang kunnen deze muzikanten gebruik maken van de middelen, de kennis en het netwerk van het Burgerweeshuis, plus een budget om producties te ontwikkelen. Eerdere artiesten die de Burger Beurs mochten ontvangen waren onder andere Rob Dekay, Paul Sinha (Vans ’n Purp), De Sluwe Vos, Tricklebolt, Pyrodox en Snelle.

De drie artiesten voor 2018 zijn geselecteerd op basis van (inter)nationale mogelijkheden en de mogelijkheid daarbij Deventer op de kaart te zetten als broedplaats voor talent. Er wordt in een intensieve samenwerking een jaarplan opgesteld voor het komende jaar.

Fusus

Je zou ze kunnen kennen als slagwerkers bij de succesvolle
Kontra Live tour van De Sluwe Vos, maar los daarvan zijn ze hard aan de weg aan het timmeren met hun sfeervolle muziek. Live electronica in combinatie met talloze slagwerkinstrumenten zorgen voor een uniek geluid, waarbij vergelijkingen met Bonobo of Binkbeats niet misplaatst zijn. Ze wonnen eerder dit jaar een spot op Eurosonic Noorderslag als winst van showcasefestival De IJssel Stroomt Over. Fusus gaat met de Burger Beurs bouwen aan een volwaardige liveshow voor festivals en clubcircuit.

Blue Marble

Na een enorm succesvolle Popronde tour met meer dan 25 shows staat Blue Marble aan de voet van een landelijke doorbraak. De dansbare pychedelische pop van de band is opzwepend en de single ‘Gems and Gold’ werd veelvuldig gedraaid op de Nederlandse radio. Er is een tweede EP in de maak, waarbij het Burgerweeshuis ondersteunt. Ook bereid de band zich voor op een drukke festivalzomer met de begeleiding van de Burger Beurs.

Anuka

Een naam die je wellicht niet kent, maar zoek haar op op Spotify en de streamingcijfers vliegen je om de oren. De vele samenwerkingen zorgen voor internationaal succes, en leverden een stage op bij Harvey Mason jr.: producer van soundtracks van onder andere de films Pitch Perfect en Compton. The sky is the limit, en het Burgerweeshuis zal haar op dat avontuur ondersteunen vanuit Deventer.

Documentaire

De drie artiesten uit de Burger Beurs worden dit jaar gevolgd voor een documentaire over de Beurs en over het proces dat artiesten meemaken tijdens het najagen van dromen en ambities. Het succes, maar ook de tegenslagen worden gedocumenteerd en aan het einde van 2018 vertoond op een première en online.